Σχολή Χορού Σύλια Ζαχαροπούλου

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα ως αντίδραση προς το μπαλέτο ψάχνοντας στις πιο φυσικές γραμμές του σώματος με μεγάλη ενέργεια ποικιλία και ευελιξία κινήσεων και μπορεί να χορευτεί με κάθε είδος μουσικής. Η τεχνική του είναι προσιτή για αρχάριους αλλά επιτρέπει και στους έμπειρους χορευτές να ανακαλύψουν νέα όρια κίνησης του σώματος. Βασικό στοιχείο του σύγχρονου χορού είναι ο αυτοσχεδιασμός. Ο αυτοσχεδιασμός είναι ένα κομάτι του μαθήματος που βοηθάει τους μαθητές κάθε ηλικίας να εκφράζονται και να εξελίσσονται στην κίνηση και στον ρυθμό.

Οι τεχνικές που διδάσκονται στη σχολή μας είναι:

  • Limon technique
  • Release technique
  • Release based Limon technique

Στη σχολή μας θα βρείτε τμήματα :

  • Εφήβων, όπου για πρώτη φορά τα παιδιά έχοντας ή όχι κλασικά παιδία μπάινουν για πρώτη φορά στον κόσμο του σύχρονου χορού μαθαίνοντας από την αρχή τις βάσεις, την τεχνική αλλά και τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ο σύγχρονος χορός.
  • Προχωρημένων, στα οποία πλέον οι χορευτές καλούνται να εξελίξουν ότι ήδη έχουν μάθει και να τους δώσουμε νέα ερεθίσματα που θα τους κάνουν να κολυμπήσουν σε άγνωστα νερά. Σε αυτό το τμήμα προετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν σε επαγγελματικό επίπεδο.
  • Ενηλίκων, που απευθύνεται σε ενήλικες που δεν είχαν μέχρι τώρα επαφή με το χορό ή είναι αρχάριοι. Μαθαίνουμε το σώμα μας, δυναμώνουμε και γνωρίζουμε τον σύγχρονο χορό. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν και κομμάτια αυτοσχεδιασμού με την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών.