Σχολή Χορού Σύλια Ζαχαροπούλου

Μουσικοκινητική Αγωγή - Θεατρικό Παιχνίδι

 Με εξειδίκευση και εμπειρία χρόνων πάνω στην μουσικοκινητική και χορευτική εκπαίδευση των παιδιών της τρυφερής ηλικίας 3,5 – 5 ετών βοηθάμε ώστε «οι μικροί μαθητές» να αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους να ελέγχουν το μυϊκό τους σύστημα και να εξελίσσουν την ελαστικότητά τους.

Το μάθημα αυτό συνδυάζεται στη σχολή μας με μουσικοκινητική αγωγή συστήματος Orff και συστήματος Dalcrose και τα περισσότερα μαθήματα συνοδεύονται από πιάνο & ειδικά όργανα μουσικής.
 
 Το Θεατρικό Παιχνίδι δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την κίνησή τους στον χώρο, να εκφραστούν και να διοχετεύσουν την ενέργειά τους δημιουργικά. Εντείνει την φαντασία τους καλώντας τα να δημιουργήσουν διαφορετικά είδη περιβάλλοντος και διαφορετικές καταστάσεις.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την κατάλληλη καθοδήγηση από εμψυχωτές ενισχύουν την αίσθηση της ομαδικότητας, κοινωνικοποιούνται και έρχονται σε επαφή με την καλλιτεχνική τους φύση καθώς το θεατρικό παιχνίδι κάνει χρήση όλων των τεχνών με σκοπό την σφαιρική προσέγγιση των αισθήσεων του παιδιού.
 
    Μέσα από την κίνηση, τα χρώματα, τη μουσική, το σώμα, το ρυθμό, τη δραματοποίηση παραμυθιών και μύθων καταφέρνουν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, να χαλαρώσουν, να εκφραστούν, να γελάσουν, να αναπτύξουν την άποψή τους σε κοινωνικά θέματα και τελικά να μπορέσουν να αναπτυχθούν ομαλά και να εξελιχθούν κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων τους.