Σχολή Χορού Σύλια Ζαχαροπούλου

Yoga

Το όνομα yoga προέρχεται από την σανσκριτική λέξη yui, που μεταφράζεται ''ενώνω, ενοποιώ, συνδέω''. Yoga σημαίνει επιστροφή στον εαυτό σου είναι μια πνευματική κατάσταση που σκοπό έχει να μάθεις τα όρια σου, να επεκτείνεις τους ορίζοντες σου, να μπορείς να χαλαρώσεις πραγματικά με τον εαυτό σου. Στη σχολή μας διδάσκονται Vinyasa, Forrest και Hatha Yoga. Επίσης οργανώνονται κατόπιν συμμετοχής ξεχωριστά μαθήματα yoga με διάφορα θέματα(ολιγάριθμα τμήματα). 
 
Vinyasa Yoga: είναι δυνατή και δυναμική yoga και ωφελεί όσους επιθυμούν δύναμη, ευκαμψία, καθαρό νου και ενεργειακή τόνωση. Συνδέει την κίνηση με την αναπνοή σε πολλές στάσεις.
Forrest Yoga: είναι το μοναδικό σύστημα που απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα που προέρχονται από τον σημερινό τρόπο ζωής και ελευθερώνει το σώμα. Η σειρά των κινήσεων forrest yoga ποικίλει ώστε να δυναμώσει όλο το σώμα, να ενεργοποιήσει την αναπνοή και να χαρίσει ζωντάνια. 
Hatha Yoga: Eίναι κλάδος της yoga που επικεντρώνεται στην σωματική υγεία και νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί σωματικές στάσεις, (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), και διαλογισμό (dyana) με στόχο ένα δυνατό υγιές σώμα και καθαρό, γαλήνιο νου.