Σχολή Χορού Σύλια Ζαχαροπούλου

Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου σπούδασε πιάνο και θεωρητικά, κατέχει πτυχίο και δίπλωμα πιάνου, δίπλωμα αντίστιξης από τα ωδεία «Εθνικό» και «Atheneum».

Εργάστηκε σε ωδείο ως καθηγήτρια πιάνου 20 χρόνια. Σπούδασε στη σχολή “Karl Orff” (παράρτημα Μωραΐτη) μουσικοπαιδαγωγικά με τη Νεφέλη Ατέσογλου (σύστημα Karl Orff) και σύστημα «Dalcrose» με την M.Petipe που αφορά παιδιά που μαθαίνουν μουσική και ρυθμική μπαλέτου.

Συνεργάστηκε για 8 χρόνια με τον σκηνοθέτη Σ. Τσόγκα στο δήμο Ζωγράφου, διδάσκοντας μουσικοκινητικά μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες. 

Σπούδασε κρουστά συμφωνικής ορχήστρας με τον Κ. Βορίση. Ήταν μέλος του φωνητικού συνόλου «Αφρός», χοροδραματικής δράσης. Από το 1993 διδάσκει μουσική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετέχει σε προγράμματα «Μερκούρη». Έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα «Αμπαζή» και το θέατρο «Πόρτα». Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ειδικεύεται στην παιδαγωγική θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού. 

Συνεργάζεται με τη Σχολή Μπαλέτου «Σύλιας Ζαχαροπούλου», από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, εμπλουτίζοντας τα μαθήματα με μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια ρυθμικής αγωγής και συνοδεύοντας με πιάνο μαθήματα μπαλέτου και αναλαμβάνοντας τη μουσική επιμέλεια στις παραστάσεις της σχολής.